Bar Loosen ikkuna / Kalle Mustonen: An' She Said Yea

Bar Loosen ikkuna
Kalle Mustonen: An' She Said Yea

Osoite: Annankatu 21

An' She Said Yea on tribuutti rockyhtye 22-Pistepirkon kappaleelle Onion Soup. Teos kertoo rock-musiikin ytimekkyydestä, naiviudesta ja jonkun tutun muiston välähdyksenomaisesta paluusta. Tunnistamisen ilo ja nostalgia ovat osa teosta: biisi lähtee soimaan lauseen tunnistavan katsojan päässä. Visuaalisena innoituksena ovat toimineet myös vanhat valomainokset.

Teoksen merkitys on sittemmin muuttunut muistomerkiksi, kun yhtye ilmoitti jäävänsä määrittelemättömän pituiselle tauolle kesäkuussa 2015. 

Bar Loosen ikkunassa nähtävä teos on Mustosen järjestyksessään toinen, lähes identtinen versio samasta teoksesta. Teoksen ensimmäinen versio on nähty aikaisemmin Galerie Pleikussa Berliinissä, Tukholmassa Supermarket-taidemessuilla sekä Mäntän kuvataideviikoilla. 

Lux Helsingissä teos on Mustosen mukaan parhaimmillaan, koska se pääsee esille korkeakulttuurin ja populaarikulttuurin rajalla olevaan ympäristöön, Bar Loosen ikkunaan. Taiteilijan mukaan korkeakulttuuri ja populaarikulttuuri ovat varastaneet toisiltaan niin kauan, ettei rajan määrittely ole enää tarpeellista.

Are we gonna have tonight some onion soup? 

Esitysaika: 17-22

Kalle Mustonen (s. 1979) on helsinkiläinen kuvanveistäjä, joka on syntyjään Lahdesta. Mustosen teoksissa populaarikulttuurin ikonit, kuten pääkallot, timantit ja puutarhatontut, houkuttelevat katsojan lähemmäs ottamaan selvää teoksen tummemmista sävyistä.

Takaisin ylös