Annankadun ja Kalevankadun risteys / Caitlind r.c. Brown & Wayne Garrett: CLOUD

Annankadun ja Kalevankadun risteys
Caitlind r.c. Brown & Wayne Garrett: CLOUD

Osoite: Annankadun ja Kalevankadun risteys

CLOUD on interaktiivinen veistos, joka koostuu kuudestatuhannesta hehkulampusta. Hehkulamppupilvestä riippuvat sadepisarat ovat lamppujen katkaisijoita, joita vetämällä yleisö saa valot syttymään tai sammumaan. Iloisen ja leikkisän teoksen luota poistuu poikkeuksetta hymyileviä kasvoja.

Teoksen käytetyt hehkulamput on kerätty kanadalaisten taiteilijoiden naapurustosta tavallisilta asukkailta. Yleisön aktiivinen osallistuminen on tärkeä osa myös valmista teosta: yleisö on esimerkiksi saanut pilven vilkkumaan salamoinnin tavoin vetämällä katkaisijoista yhtä aikaa.

Teos on saanut uusia merkityksiä nyt, kun hehkulampuista on luovuttu Euroopan unionissa ja lukuisissa muissa maissa. Mihin olemme menossa seuraavaksi?

CLOUD hyödyntää universaalia kuvastoa, joka ymmärretään ympäri maailman. Sadepilvi on jokaisen tuntema asia kielimuurista, kulttuurieroista ja maantieteellisistä etäisyyksistä huolimatta.

Teos on nähty useissa valotapahtumissa ympäri maailman muun muassa Alankomaiden Eindhovenissa, Israelin Jerusalemissa, Portugalin Cascaisissa sekä Singaporessa.

Teoskuvat: Lauri Rotko

Esitysaika: 17-22

Kanadalaiset Caitlind r.c. Brown & Wayne Garrett työskentelevät monipuolisesti eri taiteen lajien parissa. Yleisön osallistuminen ja uudenlaiset materiaalit ovat olennainen osa teoksia: leikkisät teokset kutsuvat yleisön kokeilemaan ennakkoluulottomasti. Keskeistä taiteilijoiden työssä on ennen kaikkea muutos. Taiteilijoiden teoksia on ollut esillä gallerioissa, museoissa ja festivaaleilla ympäri maailmaa.

Takaisin ylös