Esplanadin puisto / TILT: Lampounette

Esplanadin puisto
TILT: Lampounette

Osoite: Esplanadi

Jättimäiset työvalaisimet ovat karanneet suuresta toimistosta kaupungille pitämään hauskaa. Valaisimet asettautuvat Esplanadin puistoon, kuin ne olisivat olleet aina siellä: ne muuttavat ympäristönsä värikkäillä valonsäteillään erilaisia näkökulmia korostaen.

Lampounette perustuu mittakaavan muutokseen, jossa työvalaisimet on paisutettu monimetrisiksi ulkovalaisimiksi. Lampounetten esikuvana ovat olleet maailmankuulut arkkitehtilamput, jotka pääsevät nyt suurina versioina valloittamaan uusia paikkoja. Äärimmilleen taivutettuina valaisimet ovat jopa seitsemän metriä korkeita. Valaisimien juurelle voi myös istua.

TILT-ryhmän näyttävät kitch-teokset ovat vierailleet valofestivaaleilla mm. Arabiemiraattien Sjarjahissa, Ranskan Lyonissa, Kiinan Pekingissä ja Belgian Brysselissä.

Kuva: Lauri Rotko

Esitysaika: 17-22

TILT on ranskalainen taiteilijastudio, joka keskittyy valon tutkimiseen ja valon vuorovaikutukseen taiteen, arkkitehtuurin ja tilan kanssa. TILT haluaa vaikuttaa näkökulmaan ja kokemukseen, joka ihmisillä on tietystä paikasta. TILT inspiroituu luonnosta ja jokapäiväisestä elämästä: teokset pyrkivät luomaan huumorilla ja runollisuudella sävytetyn unenomaisen valtakunnan.

Takaisin ylös