Esplanadin lava / Antti Pussinen & Martta-Kaisa Virta: Medicine City

Esplanadin lava
Antti Pussinen & Martta-Kaisa Virta: Medicine City

Osoite: Pohjoisesplanadi 1

Suuri, sisältä päin valaistu teos yllättää katsojansa. Ensivaikutelmana on kaunis ja lumoava öinen kaupunkimaisema, mutta teoksen materiaalin tarkastelu vie sen teemat syvemmille tasoille. Medicine City on tehty kymmenistätuhansista tyhjistä, alumiinisista lääkepakkauksista. Jokainen lääkepakkaus on murtunut eri tavalla, joten teoksen jokainen ikkuna näyttää erilaiselta.

Teos kertoo yhteiskuntamme medikalisaatiosta. Myös kaupunki voi toimia lääkkeenä yksinäisyyteen ja valo lääkkeenä pelkoon. Pimeässä kaupungissa jokaisen ikkunassa olevan valon takana on ihminen. Esplanadin lavalla teos on kuin pienoiskaupunki oikean kaupungin keskellä.

Teoksessa on arviolta 22 000 lääkepakkausta. Teoksen valmistaminen kesti kahdelta taiteilijalta kuusi kuukautta.

Medicine City on ollut esillä aikaisemmin Tampereen taidemuseossa, SUOMESTA-galleriassa Berliinissä sekä Kuopion taidemuseossa. Se nähtiin myös Lux Helsingin Lux IN -näyttelyssä Kaapelitehtaalla vuonna 2014. 

Kuva: Marina Ekroos

Esitysaika: 17-22

Antti Pussinen (s. 1984, Tampere) on kuva- ja äänitaiteilija, joka on kiinnostunut erilaisista ympäristöistä ja niiden vaikutuksesta ihmisiin. Taiteellaan Pussinen pyrkii luomaan ympäristöjä, jotka vaikuttavat katsojaan tunteiden, muistojen ja assosiaatioiden kautta. Erityisesti kaupunkiympäristö on taiteilijan mielestä kiinnostava ihmisyyden ja toleranssin koelaboratorio. Kaupungissa ihmiset joutuvat elämään rinnakkain, eikä samanmielisten kavereiden sekaan piiloutuminen onnistu.

Martta-Kaisa Virta (s. 1984, Paimio) on taiteilija ja kuvittaja. Virran taide on soljuvaa tajunnanvirtaa, jossa yksi taiteellinen ratkaisu johtaa toiseen. Virta hahmottaa maailmaa piirtämällä: taiteilijan käden jatkeena toimivat kynä, tussiterä ja mustepullo.

Takaisin ylös