Torikorttelit, Sofiankatu
Alexander Reichstein: He olivat täällä

Osoite: Sofiankatu

He olivat täällä herättää Torikortteleissa aikoinaan asuneet ihmiset eloon. Alexander Reichsteinin mukaan ihmiset eivät koskaan katoa jäljettömiin: kauan sitten puhutut sanat, askeleet ja hengitys kuuluvat edelleen. Jo kauan sitten kuolleet henkilöt kuljeskelevat puutarhassa, tapaavat toisiaan salongissa ja hengittävät raitista ilmaa parvekkeella.

Fluoresoivalla maalilla ruiskutetut, teräslangasta taivutetut ihmishahmot heräävät uv-valossa eloon kuin aaveet. Läpikuultavat hahmot sulautuvat ympäristöönsä ja Sofiankadun miljööstä tulee osa teosta.

Taiteilija Alexander Reichstein on koulutukseltaan graafikko, jonka vaikutuksen voi nähdä tyylitellyissä hahmoissa. Teos on Lux Helsingin tilausteos.

Kuva: Lauri Rotko

Esitysaika: 17-22

Alexander Reichstein (s. 1957) on moskovalaissyntyinen taiteilija, joka on asunut ja työskennellyt Helsingissä vuodesta 1990 lähtien. Reichstein tekee taidetta usein lapsille ja lasten kanssa. Taiteilijan tuotantoon kuuluu mm. lastenkirjoja, veistoksia ja installaatioita – lisäksi Reichstein on suunnitellut isoja interaktiivisia näyttelyitä museoihin. Taiteilijan töitä on esitelty laajasti ulkomailla mm. Islantia ja Japania myöten. Reichsteinin kuvittama kirja Gondwanan lapset sai Finlandia Junior -palkinnon vuonna 1997. Vuonna 2008 taiteilijalle myönnettiin lastenkulttuurin valtionpalkinto.

Takaisin ylös