Vanha kirkkopuisto
Kari Kola: Color Park

Osoite: Bulevardi

Color Park haluaa saada kävijät leikkimään valolla. Teoksen innoituksena ovat värit: tuloksena on voimakas visuaalinen kokemus. Teoksen rauhallinen tempo toimii vastakohtana kiireelle.

Rauhallinen tunnelma luo tilaan lähes meditatiivisen tunnelman, jossa yleisö voi keskittyä valon kokemiseen ja tutkimiseen. Useiden interaktiivisten pisteiden avulla yleisö voi vaihtaa teoksen yksityiskohtien väriä liike- ja etäisyyssensorien avulla. Myös puiston Vanha kirkko valaistaan osaksi teosta.

Teos on Lux Helsingin tilausteos. Color Park ja Lantern Park muodostavat Vanhaan kirkkopuistoon yhtenäisen kokonaisuuden.

Teoskuva: Lauri Rotko
Kuva Kari Kolasta: Ville Kokkola.

Esitysaika: 17-22

Joensuulainen valotaiteilija Kari Kola (s. 1978) on ollut kiinnostunut valosta koko ikänsä. Kola on työskennellyt sekä esittävän taiteen, konserttien että festivaalien parissa, mutta erityisesti hänet tunnetaan suurten valoteosten toteuttamisesta ulkotilaan. Lokakuussa 2015 Kola toteutti Magical Garden -valoteoksen saarelle Prahan keskustaan SIGNAL-valotapahtumaan. Kolan teoksia on nähty myös valotapahtumissa Portugalissa ja Sloveniassa sekä YK:n kansainvälisen Valon vuoden 2015 avajaisissa Pariisissa. Lisäksi Kola on järjestänyt Aurora Carealis -valotapahtumaa Joensuussa.

Takaisin ylös