Annantalon julkisivu
Immanuel Pax: Maailma jossa elämme

Osoite: Annankatu 30

Annantalon pihaa ja julkisivua koristava värien ja muotojen leikki herää henkiin, kun yleisö saa kävellä teoksen valojen keskellä. Kulkemalla valon edestä katsoja voi nähdä oman varjonsa osana teosta – osana maailmaa, jossa elämme.

Teos on vastaääni sille kyyniselle ja kapeakatseiselle maailmankuvalle, joka valtaa alaa Suomessa ja Euroopassa. Elämää ei voi määritellä matemaattisena yhtälönä, eikä yhteiskunnan arvoja taloustieteen kaavoilla. Maailma ei ole mustavalkoinen, eikä sitä sellaisena tule katsoa. On uskallettava nähdä se värien ja muotojen kirjo, joka rikastuttaa jokapäiväistä elämäämme. 

Teos saa innoituksensa vuonna 1886 kansakouluksi rakennetun ja nykyään lasten ja nuorten taidetalona toimivan rakennuksen historiasta. Teoksen nimi on lainattu karttakirjan otsikosta ja valonlähteinä käytetään muun muassa piirtoheittimiä. 

Teos on Lux Helsingin tilausteos.

Kuva: Lauri Rotko

Förevisningstid: 17-22

Immanuel Pax (s. 1988) on helsinkiläinen valotaiteilija, jonka teoksia on nähty niin teatterin lavalla kuin kaupunkitilassakin. Taiteilijan ensimmäinen pysyvä valotaideteos Än, yy, tee, NYT!  on esillä joulukuusta 2015 lähtien Myllypurossa Orpaanportaan varrella päiväkoti Neulasen kohdalla. Immanuelin valoteoksia yhdistävät paikkasidonnaisuus ja vuorovaikutteisuus. Teokset toteutuvat vasta yleisön osallistumisen kautta.

Tillbaka till toppen