Ateneumin 3. kerroksen tasanne
Kai van der Puij: 11,5 Hz

Osoite: Kaivokatu 2

11,5 Hz on tutkielma siitä, kuinka hyppynarua pyörittämällä ja valon avulla voidaan luoda erilaisia muotoja. Liikkuva valoviiva hämää katsojaa ja sen jättämä jälkikuva piirtää tilaan kaksi valopalloa.

Teoksen valokuitukaapelia pyörittää sähkömoottori, jonka nopeutta säätää taajuusmuuttaja. Pyörimisnopeus määrää valokuidun muodostaman muodon. Tässä teoksessa taajuudeksi on valittu 11,5 hertsiä, joka vastaa pyörimisnopeutta 345 kierrosta minuutissa.

Pelkistetty teos vaatii tilaa ympärilleen, joten Ateneumissa se nähdään arvoisessaan miljöössä. Kolmannen kerroksen tasanteelle pääsee kävelemällä Ateneumin pääaulan portaita ylös asti. Teos on nähtävissä Ateneumissa ilman museon sisäänpääsymaksua. 

Ateneumin näyttelysalit, Henri Cartier-Bresson -näyttely sekä kokoelmasalit ovat auki festivaalin ajan klo 10-20 (liput 13/11 €).

Teos on nähty aikaisemmin osana Lux Helsingin oheisohjelmaa Design Forum Showroomissa vuonna 2015.

Kuva: Lauri Rotko

Förevisningstid: 17-22

Kai van der Puij (s. 1969) on Helsingissä asuva suunnittelija. Muotoilun ja arkkitehtuurin parissa työskentelevä suunnittelija on valmistunut sisustusarkkitehdiksi Taideteollisesta korkeakoulusta ja arkkitehdiksi Otaniemen teknillisestä korkeakoulusta.

Tillbaka till toppen