Esplanadparken
TILT: Lampounette

Adress: Esplanaden

De enorma arbetslamporna har rymt från ett stort kontor ut på stan för att ha roligt. Lamporna placeras i Esplanadparken som om de alltid hade varit där: de förändrar sin omgivning med färgglada ljusstrålar och lyfter fram olika perspektiv.

Lampounette bygger på en skalförändring, där arbetslamporna har förstorats till flera meter höga utelampor. Lampounettes förebild är de världskända arkitektlamporna, som nu får ta över nya platser som stora versioner. Som störst är lamporna upp till sju meter höga. Det är också möjligt att sätta sig nedanför lamporna.

TILT-gruppens imponerande kitsch-verk har besökt ljusfestivaler i bl.a. Sjarjah i Förenade Arabemiraten, Lyon i Frankrike, Peking i Kina och Bryssel i Belgien.

Bild: Lauri Rotko

Förevisningstid: 17-22

TILT är en fransk konstnärsstudio som fokuserar på studier i ljus och ljusets växelverkan med konst, arkitektur och rum. TILT vill påverka de perspektiv och upplevelser som människor har av vissa platser. TILT inspireras av naturen och det dagliga livet: verken försöker skapa ett drömlikt rike som nyanseras av humor och poesi.

Tillbaka till toppen