Gamla kyrkoparken
Kari Kola: Color Park

Adress: Bulevarden

Color Park vill få besökarna att leka med ljuset. Verket har inspirerats av färger: resultatet är en stark visuell upplevelse. Verkets lugna tempo är en motvikt till brådskan.

Den lugna stämningen skapar en nästan meditativ atmosfär i rummet, där publiken kan koncentrera sig på att uppleva och studera ljuset. Med hjälp av flera interaktiva punkter kan publiken byta färgen på verkets detaljer med hjälp av rörelse- och avståndssensorer.

Verket är ett beställningsverk för Lux Helsinki. Color Park och Lantern Park utgör ett enhetligt konstverk i Gamla kyrkoparken.

Bild (Color Park): Lauri Rotko
Bild (Kari Kola): Ville Kokkola

Förevisningstid: 17-22

Ljuskonstnären Kari Kola (f. 1978) från Joensuu har varit intresserad av ljus hela livet. Kola har arbetat med såväl scenkonst, konserter som festivaler, men han är särskilt känd för att uppföra stora ljusverk utomhus. I oktober 2015 uppförde Kola ljusverket Magical Garden på en ö i centrum av Prag för ljusevenemanget SIGNAL. Kolas verk har också setts på ljusevenemang i Portugal och Slovenien samt på invigningen av FN:s Internationella år för ljus 2015 i Paris. Kola har även medverkat i arrangemanget av ljusevenemanget Aurora Carealis i Joensuu.

Tillbaka till toppen